[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, gurszczak, Roxon40

[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez DzieX » 23 października 2017, o 15:20

Tarcze robiłem customowe. Wsad jest z mojego. Tam masz w nim aktywowaną kontrolkę tempomatu, bo nie działała od razu.
Seat Toledo r32 4wd DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2248
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Re: [1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez moralez00 » 23 października 2017, o 15:50

To super. A możesz mi powiedzieć czy ten licznik ma kontrolkę świateł bo jak się bawiłem to u mnie nie działała (nie aktywowana?) Czy po prostu takowej nie ma?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Uzbekistan
Car: Jakies
Engine: 1.0

[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez DzieX » 23 października 2017, o 16:24

Nie ma takiej kontrolki. Można przełożyć dwa przewody w kostce od pokrętła regulacji świateł, żeby po zapłonie podświetlały się tylko wskazówki a po włączeniu świateł reszta. Ale nie pamiętam które. Na forum passka są podane zmiany wsadu dla różnych podświetleń ale nie wiem czy w Tolku to zadziała.
Seat Toledo r32 4wd DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2248
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Re: [1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez moralez00 » 25 października 2017, o 11:23

Mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie czy wymieniałeś u siebie pastylkę immo czy udało ci się zakodować bez problemu na tej co znajduje się w kluczyku?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Uzbekistan
Car: Jakies
Engine: 1.0

[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez DzieX » 25 października 2017, o 12:18

Zakodowałem na obecnej. W naszych autach nie trzeba wymieniać. Dopiero w następnej generacji.
Seat Toledo r32 4wd DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2248
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Re: [1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez moralez00 » 25 października 2017, o 16:13

Co do diod w liczniku passata to są takie same jak w tolka liczniku bo niby wyglądają identycznie?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Uzbekistan
Car: Jakies
Engine: 1.0

[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez DzieX » 25 października 2017, o 19:55

Nie pamiętam. Działa ten wsad?
Seat Toledo r32 4wd DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2248
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Re: [1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez moralez00 » 26 października 2017, o 08:40

Dziś lub jutro się wezmę dopiero za to bo przy dziecku czasu mało. Ale skoro u ciebie działa na tym liczniku to i u mnie powinno. Kwestia immo tylko będzie i przebiegu ale to już chwila zabawy. Jeszcze mam pytanie. Gdzie zamawiałeś tarcze bo na alledrogo niby są ale nie ma wzoru w8 a też taki chciałem

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Uzbekistan
Car: Jakies
Engine: 1.0

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron