[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez jaceksteel » 3 stycznia 2011, o 22:00

Forum jest po to aby sie udzielac, potrzebujesz rady jedz do aso.. Jezeli masz swoj obecny kod immo i ten od licznika dawcy to problemu z tym raczej nie powinno byc. Jezeli chcesz rozkodowac kod immo to raczej odpowiedzi nie uzyskasz.. Raz tak zapytalem na LCP to dostalem maly opiernicz;D Jezeli Cie urazilem to bardzo przepraszam..
jaceksteel
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 7 maja 2010, o 16:46
Lokalizacja: Środa Śląska
Car:
Engine:

Postprzez kamilwsp » 4 stycznia 2011, o 20:19

Jacek masz racje. To tak jakby podac instrukcje jak podpierdzielic auto. Ja mam zasade ze jak czegos nie umiem to sie za to nie biore. za 100 spokojnie powinien ktos Ci to zrobic. za tyle kasy wolalbym nie ryzykowac bo jak ktos sie nie zna to moze narobic jeszcze wiekszego bigosu niz przedtem. ;-)
diagnostyka VAG, elektromechanika samochodowa
VAG i inne...
kamilwsp
Forumowicz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 17 lutego 2010, o 23:54
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez dzwonek17 » 4 stycznia 2011, o 21:09

Serdecznie dziękuje .
Pozdrawiam.
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Postprzez jaceksteel » 4 stycznia 2011, o 22:12

Forum jest po to aby sobie pomagac.
Pozdrawiam
jaceksteel
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 7 maja 2010, o 16:46
Lokalizacja: Środa Śląska
Car:
Engine:

Postprzez goomis86 » 5 stycznia 2011, o 00:02

dzwonek17, jak już będziesz będziesz miał wszystko co potrzebujesz to odezwij się do mnie przez PW a spróbuję dokładniej wytłumaczyć/pomóc i nikt mnie o nic nie posądzi na forum :-)
Oczywiście, że forum jest po to, żeby sobie pomagać i staramy się to robić jak najlepiej możemy. Pozdro ;-)
Avatar użytkownika
goomis86
Sponsor
 
Posty: 449
Dołączył(a): 25 lipca 2009, o 07:35
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ARL

Postprzez dzwonek17 » 5 stycznia 2011, o 21:35

goomis86 serdecznie dziękuje będę pamiętał .
Jednak będę próbował wymienić tą wydłubaną diodę a jak mi nie uda się to będę się z Tobą kontaktował.
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Postprzez kamilwsp » 5 stycznia 2011, o 23:43

a kolega dzwonek17 ma kabelek do odczytania PIN z licznika? ;-)
diagnostyka VAG, elektromechanika samochodowa
VAG i inne...
kamilwsp
Forumowicz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 17 lutego 2010, o 23:54
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez dzwonek17 » 8 stycznia 2011, o 10:40

jeszcze nie ma
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Postprzez siwy_a1 » 8 stycznia 2011, o 15:58

jakby ktoś potrzebował, to u mnie w pracy odczytuje się PIN ;)
siwy_a1
siwy_a1
Forumowicz
 
Posty: 326
Dołączył(a): 25 listopada 2009, o 02:25
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

1M2, 1.6 SR AKL 1999r. problem z kodowaniem licznika

Postprzez przemasi » 15 listopada 2011, o 20:56

Witam,
Z problemem walczę już kilka dni, a licznik ciągle przekłamuje szybkość. Im szybciej jadę, tym większy błąd. GPS pokazuje 70, a licznik ok 61. GPS 120, a licznik ok 100 itd...

Znalazłem instrukcję z kodami dla licznika tutaj:
http://arletka.nazwa.pl/inne/Seat_Kody_adaptacji.pdf

Ale zmiana ostatniej cyfry nic nie zmienia w odczycie szybkości. Ciągle ta sama rozbieżność.

aktualnie mam 04042, zmieniałem na 04041, 04043 i nic...
Problem musi być gdzie indziej. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić?

W załączniku dane licznika. Takie ustawienia kodowania także testowałem, ale to mi wyłączało tylko kontrolę spryskiwaczy - tak jak wynika z instrukcji.
Załączniki
Przechwytywanie3.jpg
przemasi
 

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron