[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Wymiana / kodowanie licznika

Postprzez dzwonek17 » 12 grudnia 2010, o 17:10

Pytanie jest następujące: jak kupie licznik i bedę chciał go założyć do tolka to czy on wymaga jakiegoś kodowania czy wkładam i działa?

Mam wydłubaną diodę przez jakiegoś ga... i nie wiem czy ją uda się wymienić czy kupić nowy licznik.
Ostatnio edytowano 16 listopada 2011, o 00:52 przez dzwonek17, łącznie edytowano 2 razy
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Postprzez Misiek271 » 13 grudnia 2010, o 18:39

spokojnie wyminisz diode jezeli sam nie dasz rrady to wyciągnij livznik i daj komus kto sie trohe zna na lutowaniu a co do wymiany to trzeba by było go zapewne wkodować diodka wyniesie cie w najgoszym wypadku 5 zł a wlutowanie pewnie z 10zł no hyba ze maz znajomosci :P
Misiek271
Forumowicz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 20 kwietnia 2010, o 22:30
Lokalizacja: warszawa
Car:
Engine:

Postprzez dzwonek17 » 13 grudnia 2010, o 20:59

Dzięki pozdrawiam
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Postprzez voyager2550 » 13 grudnia 2010, o 22:18

Misiek271 - Twój post aż w oczy razi ;) Przeglądarka sama wskazuje błędy ;) Klikasz prawym i wybierasz co trzeba ....
Avatar użytkownika
voyager2550
Sponsor
 
Posty: 240
Dołączył(a): 6 kwietnia 2010, o 15:19
Lokalizacja: Rzeszów
Car:
Engine:

Postprzez dzwonek17 » 26 grudnia 2010, o 20:00

Może już ktoś kiedyś kodował, programował czy jak to zwał licznik i zechce tym się podzielić jak to się robi.
Dziękuje.
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Postprzez kamilwsp » 28 grudnia 2010, o 01:34

wiedza kosztuje :) poszukaj dobrze w necie to znajdziesz. a jak nie to ktos z dobrym vagiem powinien to ogarnac.
diagnostyka VAG, elektromechanika samochodowa
VAG i inne...
kamilwsp
Forumowicz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 17 lutego 2010, o 23:54
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez dzwonek17 » 1 stycznia 2011, o 12:18

kamilwsp napisał(a):wiedza kosztuje :) poszukaj dobrze w necie to znajdziesz. a jak nie to ktos z dobrym vagiem powinien to ogarnac.


Super, myślałem że jesteśmy tu poto żeby sobie pomagać , ale dzięki za cenną uwagę .
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Postprzez goomis86 » 1 stycznia 2011, o 16:16

dzwonek17, jeśli już będziesz wymieniał licznik (na taki sam) to wystarczy tylko w liczniku zmienić kod immo (na taki jaki posiada aktualny licznik). Zrobisz to np. kabelkiem VAG K+CAN Commander. Przy okazji ustawisz sobie przebieg ;-)
Avatar użytkownika
goomis86
Sponsor
 
Posty: 449
Dołączył(a): 25 lipca 2009, o 07:35
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ARL

Postprzez jaceksteel » 1 stycznia 2011, o 17:07

nikt Ci kolego nie będzie podawał na forum jak się rozkodowywuje licznik, bo co z tym idzie IMMO. Tak jakby powiedzieć jak okraść auto.. Wiec trochę luzu, trochę pieniążków i spec to Ci zrobi :-) pozdrawiam
jaceksteel
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 7 maja 2010, o 16:46
Lokalizacja: Środa Śląska
Car:
Engine:

Postprzez dzwonek17 » 3 stycznia 2011, o 18:34

goomis86 serdecznie dziękuje
Jednak są osoby które chcą się podzielić wiedzą -dziękuje

[ Dodano: 2011-01-03, 17:40 ]
jaceksteel jeżeli nie wiesz jak to się robi to nie wdawaj się w dyskusję a jeżeli umiesz a nie chcesz się podzielić na forum to napisz na moją skrzynkę.
Jeżeli poruszam temat na forum to znaczy że już przeszukałem internet i nic ciekawego nie znalazłem i nie potrzebuje takich rad.
Pozdrawiam.
dzwonek17
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 11:29
Lokalizacja: lidzbark
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron