[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez hCYk » 3 listopada 2015, o 22:11

Sony wysiliłem się i poszukałem jednak mi chodzi o kodowanie bez użycia VAG'a gdyż po prostu nie mam do niego dostępu a jak dam to mechanikowi to skasuje znów 100 zł za taką pierdołę :)
Obrazek
hCYk
Forumowicz
 
Posty: 119
Dołączył(a): 28 października 2015, o 20:00
Lokalizacja: Jarosław
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez Sony » 3 listopada 2015, o 22:35

Na pierwszej stronie masz opis bez użycia VAGa :P
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6705
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez hCYk » 4 listopada 2015, o 08:34

No i wlasnie tu mam pewna nieścisłość. Otóż poszperałem troche na necie i jedni piszą ze trzeba mieć wlaczony zapłon a kolega WOLF69 pisze ze wszystkie drzwi i szyby maja byc zamknięte no ale nic będę próbował. Mam jeszcze tylko takie pytanie. Czy podczas nieudanej próby kodowania w komputerze mogą pojawić się jakies błędy ?
Obrazek
hCYk
Forumowicz
 
Posty: 119
Dołączył(a): 28 października 2015, o 20:00
Lokalizacja: Jarosław
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez Sony » 4 listopada 2015, o 21:12

Jak będziesz próbował zaprogramować bez użycia VAGa to szczerze w to wątpię...
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6705
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez norbuss » 7 grudnia 2015, o 21:23

Witam

W moim pilocie od Tolka przez dlugi czas nie bylo baterii, jak wsadzilem, samochod sie zamykal ale nie otwieral, okazalo sie pozniej ze to wina przyciskow. Jednakze wtym czasie probowalem przez VAGazaprogramowac pilota i od tamtej pory nic nie dziala. Za kazdym razem jak probuje programowac pilot przy pomocy interfejsu mam blad od kodowania pilota. Klasyczne metody typu rpzekrec kluczyk itd. niedzialaja. Any ideas?
norbuss
Forumowicz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 16 kwietnia 2014, o 10:44
Lokalizacja: Karczew
Car: Toledo 1M
Engine: 1.6 SR

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez Sony » 7 grudnia 2015, o 22:56

1. Nieprawidłowe kodowanie.
2. Uszkodzenie pilota.
3. Uszkodzenie modułu.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6705
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez cash » 9 kwietnia 2016, o 12:06

Witam, mam problem z pilotem. Przestał działać, wymieniłem baterię i podziałał z jeden dzień. Wczoraj wymieniłem na kolejną baterię podziałał z godzinę. Jak go rozbiorę i złożę do z powrotem po kilku kliknięcie znowu przestaje działać, tzn. dioda nie miga. W czym może leżeć problem? Coś nie łączy? Wydaje mi się, że raczej wszystko jest ok
Avatar użytkownika
cash
Forumowicz
 
Posty: 311
Dołączył(a): 31 lipca 2012, o 20:41
Lokalizacja: Lublin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: ASV+

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez hCYk » 4 maja 2016, o 18:42

Witam.
Znalazłem procedurę kodowania kluczyka przeglądając instrukcję Leona I więc może komuś się przyda :)

Obrazek
Obrazek
hCYk
Forumowicz
 
Posty: 119
Dołączył(a): 28 października 2015, o 20:00
Lokalizacja: Jarosław
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V

Re: [1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez Bieznar » 7 sierpnia 2016, o 13:34

Witam,

Kilka pytan:

1. Jak sprawdzic czy kluczyk, który kupiłem jest widziany przez moduł komfortu (chce to zrobic przez VAG COM), chodzi o otwieranie z kluczyka nie o immo.

Opcja 46 -> 08 -> 007 - nie działa, jest zupełnie co innego pod 007 niz w audi

2. Kiedy wchodze w 46 i potem 10 Adaptation i probuje zmienic wartosc z 1 na 2 lub 3, nie mam mozliwosci wcisniecia TEST lub SAVE.

Mam tylko jeden kluczyk i teraz chce dodac drugi, kupiłem już jeden teoretycznie dobry, ale chce najpierw sprawdzic czy aby na pewno moduł go widzi, a potem dopiero brac sie za programowanie pastylki. Wejsc w nr 35 nie moge, tzn wchodze ale potem wywala blad brak odpowiedzi od kontrolera czy cos takiego.

Nr mojego modułu komfortu + sytuacja z punktu 2 na screenie na dole.

Jakieś sugestie?

Obrazek
Ostatnio edytowano 12 listopada 2016, o 15:09 przez Bieznar, łącznie edytowano 1 raz
Bieznar
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 sierpnia 2016, o 13:19
Lokalizacja: Kielce
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez powe88 » 12 września 2016, o 20:31

Sprawdzenie pilota czy pasuje do danego modułu komfortu (tylko sprawdzenie, tą metodą nie koduje się pilota)

46->08->13 i patrzysz w bloki czy zachodzą zmiamy.
powe88
Sponsor
 
Posty: 338
Dołączył(a): 7 lipca 2011, o 22:47
Lokalizacja: Oleśnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 SR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron