[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, gurszczak, Roxon40

Postprzez Exotic » 16 grudnia 2014, o 21:26

Moduł komfortu 1J0 959 799S. Jaki pilot do niego? Dwu przyciskowy 1J0 959 753 A będzie pasował?



Pytanie z innej beczki:
Dostałem na próbę scyzoryk nie wiem z jaką częstotliwością, po zakodowaniu vagiem wyskakuje błąd
01179 - Incorrect Key Programming. Przy programowaniu jest piknięcie. Po naciśnięciu otwórz/zamknij auto reaguje kierunkowskazami (na zamknij dwa mignięcia, na otwórz mruga cały czas jak po włączeniu awaryjnych :-D ), nie otwiera zamków. Zła częstotliwość?
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
Exotic
Forumowicz
 
Posty: 168
Dołączył(a): 17 maja 2010, o 15:44
Lokalizacja: Międzyrzecz
Car:
Engine:

Postprzez OMEGA » 18 grudnia 2014, o 18:34

A skasowałeś zakodowane kluczyki ?
Czy próbowałeś dodać kolejny, jeżeli to drugie to może być przyczyną.
VCDS 46, adaptacja, 00, odczyt, zapis
Black gold
Avatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
 
Posty: 344
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 03:35
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Car: 1M
Engine: ARL

Postprzez Exotic » 19 grudnia 2014, o 00:05

OMEGA napisał(a):A skasowałeś zakodowane kluczyki ?
Tak zrobiłem, Najpierw
OMEGA napisał(a):VCDS 46, adaptacja, 00, odczyt, zapis
tyle że po wpisaniu 2 pilotów, klikam test, save i wraca cyfra 1. Coś jest nie tak jeszcze.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
Exotic
Forumowicz
 
Posty: 168
Dołączył(a): 17 maja 2010, o 15:44
Lokalizacja: Międzyrzecz
Car:
Engine:

Postprzez OMEGA » 19 grudnia 2014, o 20:43

Może po prosty kluczyk nie pasuje ??
Yyy ale ten na każdym pilocie przycisnąłeś przycisk otwieranie na dłużej niż 1sek?

46->08(bloki pomiarowe)->kanał 007-> 2-ga pozycja jak pilot działa powinna się zmienić wartość, po wciśnięciu przycisku.
Black gold
Avatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
 
Posty: 344
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 03:35
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Car: 1M
Engine: ARL

Postprzez Exotic » 20 grudnia 2014, o 11:10

Coś z pilotem jest nie tak. W blokach pomiarowych na działającym pilocie zmienia się z 0000 na 1100 a na tym co nie działa pokazuje 1111.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
Exotic
Forumowicz
 
Posty: 168
Dołączył(a): 17 maja 2010, o 15:44
Lokalizacja: Międzyrzecz
Car:
Engine:

Postprzez Dawid1992P » 21 grudnia 2014, o 23:24

Kurcze a mi całkiem padł pilot od centralnego, ledwo 14 miesiecy scyzor pociągnął ekhm.
Avatar użytkownika
Dawid1992P
Forumowicz
 
Posty: 383
Dołączył(a): 20 sierpnia 2012, o 21:28
Lokalizacja: Częstochowa
Car:
Engine:

Postprzez tom-elektro » 22 grudnia 2014, o 12:56

Panowie komfort 1C0 959 799 F obsługuje komuś wiecej niż 1 oryginalny kluczyk ?
Jest: Peugeot 407 SW : 2.2 Pb : 2006 : 164KM
Było: Toledo II 1.9 TDI : 2001 : ASV : 110KM
Avatar użytkownika
tom-elektro
Forumowicz
 
Posty: 43
Dołączył(a): 16 października 2009, o 12:09
Lokalizacja: Koszalin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez Tuchola_BDG » 22 grudnia 2014, o 14:54

tom-elektro, mi na przykład :) dorabiałem sobie scyzoryk, który w pełni działa, taksamo jak kluczyk pierwszy
ObrazekObrazek
Avatar użytkownika
Tuchola_BDG
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 15 października 2014, o 13:18
Lokalizacja: Bydgoszcz
Car:
Engine:

Postprzez tom-elektro » 23 grudnia 2014, o 13:48

Tuchola_BDG
Dzięki za info ;)
Jest: Peugeot 407 SW : 2.2 Pb : 2006 : 164KM
Było: Toledo II 1.9 TDI : 2001 : ASV : 110KM
Avatar użytkownika
tom-elektro
Forumowicz
 
Posty: 43
Dołączył(a): 16 października 2009, o 12:09
Lokalizacja: Koszalin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez norbuss » 7 stycznia 2015, o 12:58

Witam

Mam taki problem, ze moj pilot zwyczajnie nie dziala. Nie swieci sie nawet dioda, wiec obstawiam ze to smiec.(no chyba ze ktos ma pomysl jak go reaktywowac)

Chcialbym dobrac pilot i teraz nie wiem jak mam to zrobic.
Modul komfortu: 1J0-959-799
Na pilocie napisane jest:
730 955 00
433MHZ 5FA 007 680
norbuss
Forumowicz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 16 kwietnia 2014, o 10:44
Lokalizacja: Karczew
Car: Toledo 1M
Engine: 1.6 SR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron