[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Pilot kluczyka - programowanie i inne

Postprzez jkkono » 5 września 2009, o 13:54

Witam wszystkich . Potrzebuje porady moze ktos to przerabial . moze to pytanie jest naiwne ale dla mnie jest ono wazne . Mam orginalny ( chyba Poniewaz nie jesten pierwszym wlascicielem ) kluczy z pilotem niestety tylko jeden , dokupilem drugi pilot na ebay , ale na wlasnie zeby go zaprogramowac musze miec dwa klucze a mam tylko jeden NO i terez do sedna , czy programujec ten nowy pilot to moge to zrobic w nastepujecy sposob , nie mam drugiego grota wiec mysle zeby wyjac wkladke , i przekrecic sam zamek np. srubokretem i wtedy programowac ten nowy pilot . MAM watpliwosci poniewaz niewiem czy bez geota to samochod mi sie nie zablokuje z orginalnym kluczykiem w srodku. Mam nadzieje ze nie mamotalem za duzo .
Ostatnio edytowano 12 listopada 2011, o 01:20 przez jkkono, łącznie edytowano 3 razy
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
jkkono
Forumowicz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 27 sierpnia 2009, o 13:22
Lokalizacja: Londyn
Car: -
Engine: -

Postprzez szparagb » 5 września 2009, o 14:07

Nie lepiej dorobić drugi kluczyk. Zawsze lepiej mieć zapasowy.
Avatar użytkownika
szparagb
Forumowicz
 
Posty: 170
Dołączył(a): 2 maja 2009, o 19:55
Lokalizacja: Łódź
Car:
Engine:

Postprzez WOLF69 » 7 września 2009, o 20:40

jkkono, Widze ze jestes z wyspy, hmm. Koszt nowego kluczyka z zaprogramowaniem to 80 Fuli w salonie seata, a jezeli chodzi o sam wklad do centralnego to zerknij ile jest napisane MHz na kluczyku i wtedy szukaj.
Spróbuj tego:
Zanim rozpoczniesz kodowanie upewnij sie czy wszystkie szyby i drzwi sterowane elektrycznie są zamkniete !!!
1 Włoz kluczyk w drzwi kierowcy przekrecająć kluczyk 3X w lewo przytrzymując go
przez ok 0.5 sek,
2 Wyjmij kluczyl zapali sie lampka w drzwiach
3 Skieruj kluczyk w lusterko wsteczne i nacisnij przycisk (2) w czasie krutszym niż 5
sek
4 Trzymając pryc, (2) wcisnij przyc. (1) trzy razy . Zwolnij przycisk (2)
Kluczyk jest zakodowany. Zaswieci sie lampka w drzwiach kierowcy
OPERACJA MUSI BYĆ WYKONANA W PRZSIĄGU 20 SEKUND

OPERACJE KODOWANIA POZOSTAŁYCH KLUCZYKÓW (jesli takie posiadasz) TRZEBA PRZEPROWADZIĆ NATYCHMIAST PO PRZEKODOWANIU PIERWSZEGO POWTARZAJĄĆ TRZY OSTATNIE KROKI W CZSIE NIE DŁUŻSZYM NIŻ 15 SEK. OD KAZDEGO KLUCZYKA

Zycze powodzenia i pozdrawiam.
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez jkkono » 11 września 2009, o 00:20

dzieki wolf tak jestem w angli ( nie stety nie w polsce bo w polsce juz dawno chlopaki by mi to zrobili )za podpowiedz ale mam jeszcze pytanie czy musze przekrecac kluczyk w lewo a pytam poniewaz zamek na zamkniecie nie dziala , reaguje tylko na otwarcie . a drugie pytanie to ktory przycisk jest numer 2 . A trzecie pytanie to jak twoja droga kodowanie nie zadziala to co mysli a mpim abstarkcyjnym sposobie opisanym wczesniej . a tak pozatym to ty gdzie siedzisz ?
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
jkkono
Forumowicz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 27 sierpnia 2009, o 13:22
Lokalizacja: Londyn
Car: -
Engine: -

Postprzez WOLF69 » 13 września 2009, o 21:10

A trzecie pytanie to jak twoja droga kodowanie nie zadziala to co mysli a mpim abstarkcyjnym sposobie opisanym wczesniej . a tak pozatym to ty gdzie siedzisz ?[/quote]
Z tym srubakiem to sobie odpusc, chyba ze chcesz wymieniac stacyjke. Nie zabardzo rozumie tego, ze zamykanie nie dziala z kluczyka(cos masz nie tak w drzwiach przy samym zamku - zacznij od tego) jak zostawiasz samochod?
I.O.W. Sandown
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez jkkono » 14 września 2009, o 20:52

czesc z tym srubuktetem to chodzilo o zamek w drzwiach poniewaz podobno do zaprogramowanie nowego pilota trzeba miec dwa kluczyki a ja mam jeden , wiec orginal wkladam do stacyjki w wlaczam zaplon a drugim kliuczykiem powinienem zamknec samochod ale go nie mam wiec myslalem ze wyciagne wklade z zamka w drzwiach i uzyje srubokret jako wkladki zamykajac samochod i pozniej zaproramuje pilota > Ale chyba masz racje chyba posypal mi sie zamek w drzwiach wiec od tego powiniemen zaczac A jak zastawiam samochow a iide to klapy bagaznika i zamykam zamkiem klapy , mozna sie przyzwyczic , Dzieki wolf tak mysle ze zamek nowy to podstawa , podobno mozna tez ten zamek rozebrac i polutowac wiec jak bede mial cos czasu to pogrzebie i dam znac ale z tym czasem to ostatnio lipa
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
jkkono
Forumowicz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 27 sierpnia 2009, o 13:22
Lokalizacja: Londyn
Car: -
Engine: -

Postprzez WOLF69 » 14 września 2009, o 22:55

jkkono, Tak w ogule to jakos nie moge znalezc fotek twojego tolka na przywitaniu i gdzie ty jestes w tej Anglii? :-/

Tak powazniej to moze by jakis maly spocik, lukasz jurek tez jest w Anglii, Moze za jakis miesiac. Co wy na to :mrgreen: :?:
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez jkkono » 20 września 2009, o 22:56

czesc wolf tak tak nie mam fotki jakos sie narazie nie zlozylo , a siedze sobie w wali poludiniwej nie daleko cardif , Jka dlugo masz swojego seata ?
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
jkkono
Forumowicz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 27 sierpnia 2009, o 13:22
Lokalizacja: Londyn
Car: -
Engine: -

Postprzez WOLF69 » 20 września 2009, o 23:44

Dalej na PW ;-)
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez jkkono » 21 września 2009, o 11:25

czesc wolf ja jestem kompletnie zielony w jezyku forumowiczow ( nigdy do tej pory nie bylem zapisamy w zadnym , raz probowalem ale jakos nie wyszlo ) wiec wybacz ale , co to znaczy maly spocik i dalej na PW pozdrawiam HE jak mozesz to polucz mlodego !!!!
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
jkkono
Forumowicz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 27 sierpnia 2009, o 13:22
Lokalizacja: Londyn
Car: -
Engine: -

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron