[1M] Kontrolka poduszek - jak ją skasować ?

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Kontrolka poduszek - jak ją skasować ?

Postprzez igi84 » 10 lipca 2009, o 20:09

Hejka potrzebuje porady a mianowicie po odlaczeniu poduszki powietrznej w fotelu pasarzera poprostu zapalila sie kontrolka poduszek a musialem ja rozlaczyc aby wyjac fotel i wysuszyc wygluszenia pod tapicerka i po podlaczeniu nadal sie zapala tzn po przekreceniu zapala potem na chwilke gasnie i zaraz znowu sie zapala zapewne komputer nadal widzi blad i pytanie takie czy dalo by rade go skasowac w inny sposub niz pojechanie na kompter czy jest cos takiego jak reset komputera np po przez odlaczenie klemy jak maja niektore pojazdy??
Ostatnio edytowano 11 marca 2011, o 20:02 przez igi84, łącznie edytowano 1 raz
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez Sony » 10 lipca 2009, o 20:15

Twój błąd był taki, że nie odłączyłeś akumulatora przed odłączeniem poduszek.

Spróbuj odłączyć akumulator i z powrotem go załączyć. Nie mam pojęcia czy to pomoże, jeśli jednak nie pomoże to jedynie skasowanie błędu poprzez VAG pozostaje.

A tak na przyszłość polecam lekturę tego tematu i będzie wszystko jasne -> viewtopic.php?t=435... ;)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6696
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez CYRULIK » 10 lipca 2009, o 20:17

możesz odłaczyć akumulator jak złapał chwilowy bład który sie nie powtaza to sie zresetuje jak nie to sprawdz kostki i na kompa podjedz,

tak apropo to nie ten dział przenosze do eletryki
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 865
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez igi84 » 10 lipca 2009, o 20:37

tzn tak jezdzilem z tym dwa dni bez tego fotela bo auto sie suszylo i chyba musze na kompa pojechac
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez CYRULIK » 10 lipca 2009, o 20:44

to narozrabiałeś i nałapał błedów teraz na kompa, ale aprawdz i odłacz no 10 min aku
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 865
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez igi84 » 10 lipca 2009, o 21:33

oki sprawdze jakie efekty dam znac :)
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez peter174 » 11 lipca 2009, o 10:13

bład poduszki nie skasuje sie porzez odpiecie aku ... musisz VAGiem
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
peter174
Moderator
 
Posty: 633
Dołączył(a): 1 sierpnia 2008, o 13:24
Lokalizacja: Białystok
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ

Postprzez sroczkin » 17 sierpnia 2009, o 21:47

potwierdzam bledy poduszki skasuje sie tylko za pomaca vaga a ponadto jesli zapali sie blad poduszki to komp odlacza wszystkie popduszki tak mi sie obilo o uszy
Avatar użytkownika
sroczkin
Forumowicz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 16 sierpnia 2009, o 11:47
Lokalizacja: gdynia
Car:
Engine:

Postprzez igi84 » 18 sierpnia 2009, o 05:40

no to moze byc problem jezeli komputer odlaczyl wszystkie poduchy :/
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez radek » 21 sierpnia 2009, o 22:44

tylko VAG odłączenie akumulatora nie pomoże ;-)
1M 4x4 arl+ 195 PS 390 NM
1P BWA+ 248 PS 380 NM
radek
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 5 kwietnia 2009, o 09:20
Lokalizacja: Łódź
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron