[1M] Panel climatronic

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Dayanka » 8 stycznia 2014, o 21:45

Nio i całkiem spoko wygląda. Też się zastanawiałam nad panelem z audi, ale trafił mi się Toledo w całkiem przystępnej cenie.
Ale faktycznie jak komuś nie przeszkadza taki panelik to za duuużo mniej można go kupić niż nasz oryginalny Toledo i przyoszczędzić parę grosza.
Diabła Wart Ten Mężczyzna, Który Nie Wie Czego Chce!
Avatar użytkownika
Dayanka
Forumowicz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 4 stycznia 2009, o 13:54
Lokalizacja: Kozienice
Car:
Engine:

Postprzez Seat123 » 19 maja 2014, o 13:58

Witam, mam stary panel climatronic, lecz rozlany wyświetlacz (podejrzewam że poprzedni właściciel puknął go i dlatego się rozlał), za to dostałem za grosze drugi panel climatronic, lecz nie działa jak powinien, a dokładniej nie załącza klimy, ani nie przełącza kratek nawiewu. Działa tylko samo sterowanie nawiewem.
Moje pytanie brzmi czy da radę sam wyświetlacz zmienić ? Próbowałem wypiąć tą taśmę między wyświetlaczem, a płytką ale nie dałem rady i odpuściłem sobie by nic nie popsuć. Nie mogę zdiagnozować czy jest wprasowana, czy jakoś wpinana. Ktoś się może tym bardziej interesował i rozgryzł ten temat ?
Seat123
 

Postprzez Danielek. » 19 maja 2014, o 20:34

Da się, musisz poodginac blaszki którymi jest zakotwiczona blaszana obudowa w której osadzony jest sam wyświetlacz wtedy przekładasz go razem z gumkami które są po bokach.
Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
Maya Angelou

viewtopic.php?t=4660
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1850
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Lokalizacja: Wołomin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

Postprzez koti » 20 maja 2014, o 09:37

Możesz zrobić dokładnie tak jak mówi Danielek. Ja u siebie to rozbierałem.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez beny007 » 12 sierpnia 2014, o 23:18

Zrobiłem przez przypadek zwarcie przy wyłączniku cisnieniowym klimatyzacji i wyłączył się wyświetlacz klimatronika na konsoli środkowej. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są dobre lecz wyświetlacz nie chce się włączyć, nawet podswietlić jak przyciskam guziki. Czy jest jakiś głowny bezpiecznik/ przekaźnik od Panelu Klimatronika ? Klimatyzacja jest automatyczna. Proszę o pomoc
beny007
Forumowicz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 13 lutego 2014, o 18:39
Lokalizacja: Siemiatycze
Car: Seat Toledo 1M 2000
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez misiekbig » 13 sierpnia 2014, o 07:21

Miałem podobną sytuacje, też panel nie dawał oznak życia. Sprawdz bezpiecznilki w skrzynce z lewej strony kierownicy napewno jest któryś do wymiany, niestety nie pamiętam dokładnie który ale wymieniałem chyba 2 szt.
Avatar użytkownika
misiekbig
Forumowicz
 
Posty: 367
Dołączył(a): 3 kwietnia 2012, o 22:05
Lokalizacja: Grójec
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

Postprzez beny007 » 13 sierpnia 2014, o 20:19

Dziś jeszcze raz wyciągnełem każdy bezpiecznik i na wszystkich jest przejście. Po podłączeniu komputera pokazało mi dwa bledy
00779 - Outside Air Temp Sensor (G17)
30-00 - Open or Short to Plus
00667 - Ambient Temperature Signal
30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent

Natomiast do Auto HVAC nie moge wejsc poniewaz pokazuje ze nie ma kontroli na tym ;/

Czy jest jakiś przekaźnik od klimatronika pod kierownica ?

[ Dodano: 2014-08-13, 20:19 ]
Udało mi się odnaleść uszkodzony bezpiecznik. Była to pozycja 5 . Wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam
beny007
Forumowicz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 13 lutego 2014, o 18:39
Lokalizacja: Siemiatycze
Car: Seat Toledo 1M 2000
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez microcster » 4 stycznia 2015, o 23:30

Jesli ktos ma watpliwosci czy panel z audi a3 bedzie dzialał w naszym tolku.Niech sie nie zastanawia tylko odrazu kupuje. Ja kilka dni temu zakupiłem taki na allegro za 29 zł plus drobne za przesyłke. Koszt niecałe 40 zł. Poczytałem zaprzyjaznione forum seatowskie i znalazłem opis jak rozebrac nasz przedni panel . Czyli jak wyciagnac radio itd. Panowie i panie nic trudnego. Najpierw odkrecamy popielniczke , wyciagamy styki od zapalarki:) Nastepnie po bokach zdejmujemy obudowe głownego panelu , wyjdzie sama bo jest na zatrzaskach . Pozniej radyjko i na koncu panel klimy. Wszystkie styki dzialaja . Po podłączeniu zero błędów na kompie , Klima i nawiewy działają .

<a href=http://zapodaj.net/6aab0f830a4f7.jpg.html>IMG_20141231_150216.jpg</a>

<a href=http://zapodaj.net/d73d6e17f4955.jpg.html>IMG_20141231_154512.jpg</a>



http://zapodaj.net/6aab0f830a4f7.jpg.html

http://zapodaj.net/d73d6e17f4955.jpg.html
microcster
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 22:18
Lokalizacja: Szczecin
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 4 stycznia 2015, o 23:59

microcster, To żeś ameryke odkrył viewtopic.php?t=1355&postdays=0&postorder=asc&start=20
Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
Maya Angelou

viewtopic.php?t=4660
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1850
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Lokalizacja: Wołomin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

Postprzez microcster » 5 stycznia 2015, o 18:08

No tak ale zobacz jak duzo było osób które się wahały żeby to zrobic . Dodałem post jako kolejna osoba, żeby pokazac że jednak nie ma co sie bac . :)
microcster
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 22:18
Lokalizacja: Szczecin
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron