[1M] Panel climatronic

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez michalq2008 » 1 kwietnia 2012, o 09:58

Odgrzebie temat, mam podobny problem, na wyświetlaczu nie wyświetlają mi się wszystkie dane.. do wymiany wyświetlacz czy może da się coś z tym samemu zrobić ?
michalq2008
Forumowicz
 
Posty: 16
Dołączył(a): 22 lutego 2012, o 17:01
Lokalizacja: Pisz
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 26 sierpnia 2012, o 13:21

Panowie czy da rade wymienić rozlany wyświetlacz climatronica?
Bo mam do kupienia tanio dawce w którym jest taka przypadłość że podaje nie właściwe
wartości tzn czasami podaje temp w stopniach farenhajta
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez gimmesomo » 3 stycznia 2013, o 19:53

Czy w przypadku tego uszkodzenia:
http://www.youtube.com/watch?v=NCgQ0gUZ5gg
Da się coś zrobić bez wymiany na nowy (używany) z alledrogo (200-300 zł) ? Wcześniej podpowiedziano mi, że da się jeszcze naprawić ale ciekaw jestem jakie są tego koszta.
W wolnej chwili podejmę się demontażu panelu w celu przeczyszczenia styków i kostek.
Avatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz
 
Posty: 91
Dołączył(a): 15 kwietnia 2010, o 21:51
Lokalizacja: Lubartów
Car: Toledo
Engine: 1M

Postprzez szymekgd » 3 stycznia 2013, o 20:32

gimmesomo, jeżeli wyświetlacz jest łączony z elektronika przez przewodzące gumeczki (jak w starych zegarkach cyfrowych) to pewnie powierzchnie są do czyszczenia, dociśnięcia lub wymiany. U nas w robocie regenerują nawet wylane lcd'ki, ale gość nie zdradza tajemnicy jak/gdzie to robi :(
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 3 stycznia 2013, o 20:45

Wyświetlacz jest właśnie na takich dwóch gumeczkach po bokach.
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez koti » 3 stycznia 2013, o 20:47

Danielek. napisał(a):Wyświetlacz jest właśnie na takich dwóch gumeczkach po bokach.

Tylko gdzie same takie gumki kupić?
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez Danielek. » 3 stycznia 2013, o 21:14

Nie mam pojęcia ja kupiłem cały wyświetlacz za 150zł i gościu przysłał mi właśnie w takim stanie jak ten z filmiku po kontakcie tel dosłał sprawny a ten został u mnie jak będę miał chwilę to przetestuję czy wyczyszczenie lub dociśnięcie tych gumek coś pomoże.
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez szymekgd » 3 stycznia 2013, o 21:21

Można poszukać podobnych gumek, powinny mieć taką samą wielkość, zasada jest taka, że rzędzie są na przemian przewodzące i nie, dokładnie jak ścieżki napylone na szkle lcd.
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez dropsik9977 » 5 stycznia 2013, o 17:06

ja kupilem panel klimy za 100zl i dziala w 100% :)
popytaj w rozwalonych tolkach leonach jak ja z oto moto i napsiz emaila i ci odpisza idzie nei raz tanio wyrwac no ja jestem przykladem :)

[ Dodano: 2013-01-05, 16:07 ]
a mysle ze naprawa tez nie bedzie w granichac 20 30 zl tylko wiecej to wolalbym wymienic :)
Avatar użytkownika
dropsik9977
Forumowicz
 
Posty: 287
Dołączył(a): 19 grudnia 2012, o 11:03
Lokalizacja: Chojnice
Car:
Engine:

Postprzez futrosky » 4 września 2013, o 21:03

Witam. W moim tolku 1m w panelu climatronic nie wyświetla mi się śnieżka która pokazuje włączoną klimatyzacje, również nie ma dolnej kreski jedynki jak np. temperatura jest na 18. To jedynka jest od polowy do góry, tej dolnej nie ma. Jest to uciążliwe ponieważ muszę nasłuchiwać czy sprężarka chodzi czy nie, gdy chce zobaczyć czy klimatyzacją jest włączona czy wyłączona. Czy ktoś spotkał się z tym problemem ? Reszta wyświetlacza działa bez zarzutów tylko ten lewy dolny róg nie czytelny, tam gdzie powinna być ścieżka i dolna kreska jedynki. Czy to jakieś przepalone diody czy coś ?
Avatar użytkownika
futrosky
Forumowicz
 
Posty: 236
Dołączył(a): 8 lipca 2013, o 19:22
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron