[1M] Tempomat

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Re: [1M] Tempomat

Postprzez DzieX » 29 maja 2016, o 13:40

vwir napisał(a):Bo zacząć musisz od tego, żeby nie miał linki. Czyli najpierw szukaj instrukcji wymiany przepustnicy na taką po kablu. A później dopiero tempomat.


2.3 ma linkę i tempomat. Co do tematu to musi być odpowiednia przepustnica. Trzeba do etki zerknąć.

Wysłane za pomocą mTalk
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2124
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

[1M] Tempomat

Postprzez vwir » 29 maja 2016, o 21:55

To wtedy krokowiec ma taki zakres, żeby wysterować przepustnicę w dowolnym zakresie? W sumie ciekawe, po co zostawili linkę.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

[1M] Tempomat

Postprzez DzieX » 29 maja 2016, o 22:12

Tak mi się wydaje. Stary silnik to i linka jest. Dobrze, że sprzęgło hydrauliczne. W AQN już jest gaz elektroniczny.
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2124
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

[1M] Tempomat

Postprzez bulatolek22 » 6 lipca 2016, o 07:51

Panowie jaki jest koszt założenia tempomatu do 1M 1.8 20 V AGN ?
bulatolek22
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączył(a): 13 czerwca 2016, o 20:26
Lokalizacja: wrocław
Car: Toledo 1m
Engine: 1,8

[1M] Tempomat

Postprzez D3T3 » 6 lipca 2016, o 08:31

Z tego co znalazłem to AGN masz elektroniczną przepustnicę wiec potrzebujesz:
- manetka do 100 zł za używany oryginał 1J0953513
- wiązki elektryczne 2 sztuki: ECU do skrzynki i skrzynka do manetki ja dałem 150 zł za gotowe zamienniki, ale można dużo taniej jeśli ma ktoś pojęcie co i jak z pinami i kabelkami
- montaż i aktywacja u speca w Wawie dałem jak dobrze pamiętam 120 zł
Avatar użytkownika
D3T3
Sponsor
 
Posty: 42
Dołączył(a): 9 września 2014, o 12:22
Lokalizacja: Grójec
Car: Toledo II
Engine: 1.6 BCB

Re: [1M] Tempomat

Postprzez moralez00 » 8 sierpnia 2016, o 08:40

Panowie czy w 2.3 agz powinna się świecić jakaś ikona że jadę na tempomacie bo u mnie nic nie świeci a tempomat w pełni sprawny.

Wytapane wytaparką z G3
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Tempomat

Postprzez DzieX » 8 sierpnia 2016, o 10:41

W oryginalnych zegarach nie ma chyba w ogóle takiej ikonki. U mnie nie świeciła. Dopiero jak zeswapowałem licznika na taki z B5 i aktywowałem w epromie to zaczęła.
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2124
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Re: [1M] Tempomat

Postprzez moralez00 » 8 sierpnia 2016, o 11:08

Ok. Dzięki za odpowiedź bo kiedyś wyczytałem że niby jest. Moja pomyłka.

Wytapane wytaparką z G3
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Tempomat

Postprzez Skoti1996 » 13 kwietnia 2017, o 09:30

Mam pytanko, moje toledo to wersja sport (na naklejce w bagazniku tak pisze)z 2003r. i zaczela mi swirowac manetka od kierunku (pstryka jakby kierunek byl wlaczony a nie jest) i chce od razu zalozyc tempomat. Moje pytanie czy wystarczy zmienic manetke i odpalic to w vagu czy trzeba jeszcze ciagnac wiazke?
Skoti1996
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 15 marca 2017, o 16:10
Lokalizacja: Malbork
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9TDI ASV

[1M] Tempomat

Postprzez igi84 » 13 kwietnia 2017, o 09:48

Trzeba przeciągnąć wiązkę z manetki do podszybia.
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron