[1M] Tempomat

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez sarius » 16 sierpnia 2014, o 11:04

Samo podłączenie od strony elektrycznej nie jest dla mnie żadnym problem, nie wiem właśnie jaką manetkę wybrać. Dzięki za odpowiedź, popytam znajomych, czy by nie mogli takiej, jak kupiłeś, załatwić.
Avatar użytkownika
sarius
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 czerwca 2014, o 21:28
Lokalizacja: Wrocław, Chojnów
Car:
Engine:

Postprzez galamarcin » 17 sierpnia 2014, o 06:30

Ja szukałem uparcie na allegro i olx aż się trafiła a żę była niedaleko mojego miejsca pobytu to osobiście obejrzałem i sfinalizowałem transakcje:)
galamarcin
Forumowicz
 
Posty: 64
Dołączył(a): 28 listopada 2010, o 21:32
Lokalizacja: Toruń
Car:
Engine:

Postprzez kamiloosek » 21 sierpnia 2014, o 14:43

Witam mam problem po montarzu tempomatu, mianowicie nie chce on działac ponizej zrzut z vag-coma.
tempomat właczony

Obrazek


tempomat wylaczony


Obrazek

Jakies sugestie?
kamiloosek
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 lipca 2014, o 14:40
Lokalizacja: Chrzanów
Car:
Engine:

Postprzez szymekgd » 21 sierpnia 2014, o 15:36

Dawaj zdjęcia
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez vwir » 9 stycznia 2015, o 13:32

Takie małe info - żeby przypadkiem komuś nie przyszło do głowy korzystać z tej porady: http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=10805.0

Tam jest paskudny błąd jeśli chodzi o podłączenie kabli. Tutaj macie poprawny schemat:

Obrazek

Innymi słowy pin 5 manetki powinien być podpięty do pinu 9 w podszybiu, a pin 6 do plusa. W tym opisie na klubseata jest odwrotnie.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

[1L] Tempomat

Postprzez moralez00 » 28 maja 2016, o 11:47

Panowie. Czy ktoś z was dołożył tempomat do akl i mu działa? Jak tak to poproszę o info co dokładnie trzeba mieć bo wszystkie info tu są szczątkowe.
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Tempomat

Postprzez vwir » 29 maja 2016, o 07:11

AKL ma przepustnicę na linkę czy po kablu?
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Re: [1M] Tempomat

Postprzez moralez00 » 29 maja 2016, o 07:33

Na linkę ale niby miały też tempomat tylko nikt nigdzie nie skończył co dokładnie jest potrzebne do przeróbki.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Tempomat

Postprzez vwir » 29 maja 2016, o 08:37

Bo zacząć musisz od tego, żeby nie miał linki. Czyli najpierw szukaj instrukcji wymiany przepustnicy na taką po kablu. A później dopiero tempomat.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Re: [1M] Tempomat

Postprzez moralez00 » 29 maja 2016, o 10:01

Tak ale w golfie akl miał niby tempomat a był na lince. Ni trudno daruje sobie.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron