[5P] Tempomat

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, gurszczak, Roxon40

[5P] Tempomat

Postprzez petec » 16 lipca 2019, o 10:14

No więc ja spytam ponownie bo nie padła odpowiedź (dla 5P) - potrzebna jest ta wiązka czy nie? wystarczy sama manetka?
Majster co sprzedaje na allegro poprosił o VIN, i stwierdził że mam tempo na fabrycznym wyposażeniu. A zdecydowanie nie mam...
petec
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 lipca 2019, o 08:32
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Car: Toledo 3
Engine: 1.6

[5P] Tempomat

Postprzez DzieX » 16 lipca 2019, o 11:25

Zdejmij odsłony kolumny i zobacz czy masz wtyczkę.
SEAT Toledo R32 AWD DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2334
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Re: [5P] Tempomat

Postprzez petec » 16 lipca 2019, o 11:53

czyli powinna być jakaś taśma kończąca się gniazdem na wysokości manetki?
petec
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 lipca 2019, o 08:32
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Car: Toledo 3
Engine: 1.6

[5P] Tempomat

Postprzez rafal » 2 września 2019, o 21:44

Jeśli nie masz manetki z tempomatem to nie masz tempomatu.
Aby go mieć musisz:
- kupić manetkę z tempomatem
- kupić wiązkę (przewody) do tempomatu
- podpinasz wiązkę do manetki i do odpowiednich pinów (w moim przypadku silnik AHF pod podszybiem)
- aktywować w VAG
rafal
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 3 kwietnia 2018, o 09:24
Lokalizacja: Wrocław
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.9 TDI AHF

[5P] Tempomat

Postprzez DzieX » 2 września 2019, o 22:00

Temat jest na temat Toledo III w którym nie było silnika AHF.
SEAT Toledo R32 AWD DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2334
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron