Otwieranie i zamykanie szyb z oryginalnego pilota

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Postprzez Art » 20 marca 2013, o 22:57

kempes napisał(a):Ja dziś użyłem czeskiego programu i szybki się domykają.


A ja mam moduł komfortu z końcówką AH , a w takim z tego co czytałem nic zdziałać czeskim programem sie nie da :(
Nie pomoże koni kupa, gdy kierowca d***.
Avatar użytkownika
Art
Forumowicz
 
Posty: 342
Dołączył(a): 24 listopada 2012, o 10:12
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez mateuszpce » 20 marca 2013, o 22:58

program programem, ale czy kabel bedzie odpowiedni :) ?
mateuszpce
Forumowicz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 25 lutego 2013, o 15:13
Lokalizacja: Łódź
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 28 marca 2013, o 14:31

mateuszpce napisał(a):program programem, ale czy kabel bedzie odpowiedni :) ?


Ściągnij czeski program i zobacz czy kabel podejdzie. Jeśli możesz łączyć się z VAGiem, kasować błędy etc. to powinien się nadawać.

Czeski program znajdziesz tutaj: http://www.motordiag.cz/mkm
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6727
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez spec » 28 marca 2013, o 16:10

Moduł AH da się zrobić tylko przez kabel na coma i system bootowany z CD.
Trzeba zmienić kilka wartości. Robiłem to u siebie i wszystko działa.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez tomsz666 » 17 kwietnia 2013, o 22:21

Czy można sprawdzić moduł komfortu bez komputera? Mój seat jest z 2000r. jak przytrzymam kluczyk w pozycji zamykania to szyby domyka a jak otwierania to otwiera. Czy ewentualnie jakiś kolega z forum z Białymstoku mógłby zobaczyć? Czy jak kupie ten kabelek co podał kolega mateuszpcb na poprzedniej stronie to będę mógł połączyć się z autem?
tomsz666
Forumowicz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 października 2012, o 11:11
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez spec » 18 kwietnia 2013, o 09:18

Możesz sprawdzić odkręcając plastik pod kierownicą i przeczytać z naklejki.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez dreadlook » 15 lutego 2014, o 14:21

Aktywował ktoś domykanie szyb kabelkiem VAG 002 (tego z e-service)?
Avatar użytkownika
dreadlook
Forumowicz
 
Posty: 97
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 17:56
Lokalizacja: Kowalewo Pomorskie
Car: Seat Leon 1M
Engine: 1.9 TDI ARL

Postprzez haszczu » 15 lutego 2014, o 14:59

dreadlook,
Krzyś V5 napisał(a):Może nie wszystkim ta opcja potrzebna,ale czasem się przydaje,można to zrobić w autach wyposażonych w moduł komfortu,potrzebny nam będzie do tego kabelek ,programik,niestety jest w języki czeskim,ale dość łatwy i darmowy,po jego ściągnięciu i zainstalowaniu trzeba się zarejestrować ,aby dostać kod oczywiście bezpłatnie,wszystko co robić dalej jest poniżej:
-ścigamy plik http://www.motordiag.cz/download/MKMSetup.exe
-uruchamiamy program i klikamy :Registrovat zdarma lub wchodzimy na ta strone http://www.motordiag.cz/mkm/aktivace.php,Zadejte sériové číslo:.............(bierzemy z programu i wklejamy)
-musimy wpisać numer programu oraz maila
-następnie klikamy:Pokracovat
-następnie:Setup
następnie w puste pole wpisujemy kod który przysłano nam na maila i klikamy :Registrovano i Ulozit
-w celu uaktywnienia domykania szyb klikamy :Aktivace oken
-robimy to na włączonym zapłonie i po chwili mamy cos takiego: http://www.motordiag.cz/f...m/screen002.jpg
I po chwili cieszymy sie domykaniem szyb za pomocą jednego naciśnięcia przycisku.


Sposób ten nie działa jednak przy modułach o oznaczeniu:
1J0 959 799 S,
1J0 959 799 AH,
1J0 959 799 AJ,
1J0 959 799 J,
1J0 959 799,
6N0 959 799,
1C0 959 799,
6Q0 959 433
Avatar użytkownika
haszczu
Moderator
 
Posty: 2897
Dołączył(a): 1 marca 2013, o 19:50
Lokalizacja: Pilzno
Car: Toledo 1M
Engine: 1.8 20VT AUQ

Postprzez dreadlook » 15 lutego 2014, o 15:05

Gdyby to było takie proste, to bym nie pisał. Mam moduł: 1C0 959 799 F. Odpalając program nie wiem, który port wybrać (wchodząc w menadżera urządzeń nie wyświetla, który to port COM) :)
Avatar użytkownika
dreadlook
Forumowicz
 
Posty: 97
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 17:56
Lokalizacja: Kowalewo Pomorskie
Car: Seat Leon 1M
Engine: 1.9 TDI ARL

Postprzez haszczu » 15 lutego 2014, o 15:14

dreadlook, leć po kolei i sprawdzaj
Było 1.8 20v AGN 125KM
Jest 1.8 20VT AUQ 180KM

Polary, kubki termiczne i breloki klubowe - PW, tel: 795-952-746
Avatar użytkownika
haszczu
Moderator
 
Posty: 2897
Dołączył(a): 1 marca 2013, o 19:50
Lokalizacja: Pilzno
Car: Toledo 1M
Engine: 1.8 20VT AUQ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron