Otwieranie i zamykanie szyb z oryginalnego pilota

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Postprzez dreadlook » 15 lutego 2014, o 15:22

99 pozycji? :D Próbowałem wyrywczo brać niektóre porty i d***.

Aktywował to w ogóle ktoś tym kabelkiem? :)
Avatar użytkownika
dreadlook
Forumowicz
 
Posty: 97
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 17:56
Lokalizacja: Kowalewo Pomorskie
Car: Seat Leon 1M
Engine: 1.9 TDI ARL

Postprzez neostar » 15 lutego 2014, o 15:23

dreadlook, ten kabelek chyba nie jest mapowany w systemie na port com. Może się to nie udać, zwłaszcza, że w vcdsie oznaczasz go jako kabel usb a nie com. W razie co mam na zbyciu kabelek pod com-a z viakena ;-)
Moja furmanka: viewtopic.php?t=3451

8-)
Avatar użytkownika
neostar
Sponsor
 
Posty: 189
Dołączył(a): 30 kwietnia 2010, o 20:34
Lokalizacja: Okolice Płocka (WPL)
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6

Postprzez powe88 » 15 lutego 2014, o 15:32

Jam mam vaga na com-a do tego program do odblokowania który się bootuje z dosa. Mój 1J0 959 799 AH bez problemu zrobiłem samodzielnie. jesteś zainteresowany to ci sprzedam za parę złociszy .
powe88
Sponsor
 
Posty: 338
Dołączył(a): 7 lipca 2011, o 22:47
Lokalizacja: Oleśnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 SR

Postprzez Sony » 18 lutego 2014, o 01:52

haszczu napisał(a):Sposób ten nie działa jednak przy modułach o oznaczeniu:
Mają wypuścić nowszą wersję tego programu, ale kiedy to zrobią to nie wie nikt :P Mojemu kabelkowi i opcji aktywacji szyb przez DOS nie oprze się żaden moduł komfortu w Tolku :D
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6716
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez ramzes.kris » 18 lutego 2014, o 01:56

Sony to podjedz i cyknij mi to :) bo mój moduł jest oporny :( niestety :(
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować :)
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v

viewtopic.php?t=6181
Avatar użytkownika
ramzes.kris
Forumowicz
 
Posty: 404
Dołączył(a): 21 marca 2012, o 01:37
Lokalizacja: Konin
Car: 1M
Engine: 1.8 20v

Postprzez Sony » 18 lutego 2014, o 02:01

ramzes.kris, może jeszcze skrzynkę browca Ci na miejsce przywieźć ;) ? :lol:

W ogarnięciu tego nie ma nic trudnego, a jak tak bardzo chcesz mieć to ogarnięte to zapraszam do Piotrkowa :one:
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6716
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez ramzes.kris » 18 lutego 2014, o 02:18

Kawałek mam ale nic nie jest wykluczone :P browar to już ja przywiozę :P
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować :)
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v

viewtopic.php?t=6181
Avatar użytkownika
ramzes.kris
Forumowicz
 
Posty: 404
Dołączył(a): 21 marca 2012, o 01:37
Lokalizacja: Konin
Car: 1M
Engine: 1.8 20v

Postprzez DzieX » 18 lutego 2014, o 02:31

Ano, sposób DOSowy jest najlepszy, tylko RS potrzebny :)
Seat Toledo 3.2 V6
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2189
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Re:

Postprzez bewu90 » 26 lipca 2016, o 19:57

igi84 napisał(a):Spróbuj wpisać w vag-u jeden z kodów oprogramowania może pomoże

Wyposażenie samochodu ..... ................................... ..... nr kodu:
Centralny zamek ................ Otwieranie jednych drzwi ...... 00256
Dwa podnośniki szyb .......... Otwieranie wszystkich drzwi ... 00257
Centralny zamek ................ Otwieranie jednych drzwi ...... 00258
Dwa podnośniki szyb .......... Otwieranie wszystkich drzwi ... 00259
z pamięcią
Centralny zamek ................ Otwieranie jednych drzwi ...... 04096
Cztery podnośniki szyb ........ Otwieranie wszystkich drzwi ... 04097
Centralny zamek ................. Otwieranie jednych drzwi ...... 04098
Cztery podnośniki szyb ........ Otwieranie wszystkich drzwi ... 04099
z pamięcią



Mam pytanie odnośnie powyższych kodowań.
Czy jeżeli przy poszczególnych wartościach kodowania jest mowa o "pamięci", to dobrze rozumiem, że mowa jest o pamięci elektrycznie sterowanych siedzeń?

Pytanie drugie - jeżeli tak faktycznie jest to jakie kodowanie wpisać jeśli chciałbym włączyć otwieranie tylko drzwi kierowcy po pierwszym naciśnięciu przycisku na pilocie? Mam centralny zamek, wszystkie 4 szyby elektryczne i manualne siedzenia - obstawiałbym więc 04096. Problem w tym, że aktualne kodowanie to 00259 czyli niby posiadam: zamek centralny, elektrycznie sterowane przednie szyby, pamięć. Czy jest możliwe że aktualne kodowanie jest błędne, pomimo tego że wszystko działa poprawnie?
bewu90
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 11 lipca 2016, o 10:23
Lokalizacja: Wrocław
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ARL

Otwieranie i zamykanie szyb z oryginalnego pilota

Postprzez Mad_Maxs » 15 marca 2018, o 09:17

Koledzy, wystawił by ktoś ten DOSowy program?? bo żaden znaleziony link nie działa :(
Obrazek
Avatar użytkownika
Mad_Maxs
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 2 sierpnia 2017, o 09:39
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 AGN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron