CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Postprzez kornat » 24 lutego 2012, o 23:25

lukogi napisał(a):nie moge jej wyciągnąc ani drgnie a rurki sie wyginaja

A wcisnąłeś klip i próbowałeś wyciągnąć? Od strony kabli ten pierwszy ząbek należy wcisnąć i następnie wyciągnąć wtyczkę.
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2454
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez bartekmk » 16 lipca 2012, o 18:11

czy ktoś może mi powiedzieć co sie ustawia na kanale 54 (z 78)? domyslnie po włączeniu jest 128 ale plusem od nawiewu mozna zmienic tą wartość.
Avatar użytkownika
bartekmk
Sponsor
 
Posty: 1674
Dołączył(a): 5 marca 2011, o 21:55
Lokalizacja: Katowice
Car:
Engine:

Postprzez kornat » 16 lipca 2012, o 21:58

Według rozpiski jest to cyfrowy kod sterujący.
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2454
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez bartekmk » 17 lipca 2012, o 09:10

tyle to ja tez wiem. ale sterujący czym?
Avatar użytkownika
bartekmk
Sponsor
 
Posty: 1674
Dołączył(a): 5 marca 2011, o 21:55
Lokalizacja: Katowice
Car:
Engine:

Postprzez EMERTON12 » 19 października 2012, o 21:40

Koledzy powiedzcie mi na climatroniku kanał 49 pokazuje mi -60 co to oznacza ?
:-/
Avatar użytkownika
EMERTON12
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączył(a): 10 października 2012, o 19:52
Lokalizacja: Solec-Zdrój
Car:
Engine:

Postprzez jaras55 » 26 lutego 2013, o 16:07

Sony napisał(a):Nie ma żadnych przekłamań! Odczyt jest z czujnika ABSu i to jest prawidłowa prędkość. Liczniki u Nas zawyżają o jakieś niecałe 10km/h. Nawet z navi sobie porównać możesz ;)


A co powiecie na to jak jadąc równe 100km/h według prędkościomierza, na climatronicu pojawia się prędkość 110km/h...
Silnik, skrzynie i koła mam oryginalne...
jaras55
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3 grudnia 2012, o 00:06
Lokalizacja: Poznań
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 28 marca 2013, o 11:42

jaras55 napisał(a):Sony napisał/a:
Nie ma żadnych przekłamań! Odczyt jest z czujnika ABSu i to jest prawidłowa prędkość. Liczniki u Nas zawyżają o jakieś niecałe 10km/h. Nawet z navi sobie porównać możesz ;)


A co powiecie na to jak jadąc równe 100km/h według prędkościomierza, na climatronicu pojawia się prędkość 110km/h...
Silnik, skrzynie i koła mam oryginalne...


Napiszę jedynie, że w zacytowanym przez Ciebie moim poście o zawyżaniu liczników właśnie wspominałem...
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6635
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez jaras55 » 29 marca 2013, o 12:45

Sony napisał(a):
jaras55 napisał(a):Sony napisał/a:
Nie ma żadnych przekłamań! Odczyt jest z czujnika ABSu i to jest prawidłowa prędkość. Liczniki u Nas zawyżają o jakieś niecałe 10km/h. Nawet z navi sobie porównać możesz ;)


A co powiecie na to jak jadąc równe 100km/h według prędkościomierza, na climatronicu pojawia się prędkość 110km/h...
Silnik, skrzynie i koła mam oryginalne...


Napiszę jedynie, że w zacytowanym przez Ciebie moim poście o zawyżaniu liczników właśnie wspominałem...

Tak, tylko, że jeśli przeczytasz dokładnie mój post to się dowiesz, że mój licznik wręcz przeciwnie - zaniża prędkość :) a to chyba jest rzadko spotykane, więc chyba coś jest nie tak, pytanie tylko co....
jaras55
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3 grudnia 2012, o 00:06
Lokalizacja: Poznań
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 17 kwietnia 2013, o 19:14

jaras55, a kurka widzisz to fucktycznie niedokładnie przeczytałem ;)

Może ktoś wcześniej grzebał przy liczniku, trza by było rozebrać i obadać, ew. wcześniej zrobić test wskazówek VAGiem.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6635
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez Szymek08 » 18 kwietnia 2013, o 21:54

czy ktoś może mi powiedzieć co pokazuje kanal 61(z 78)? bo mi pokazuje wartość -53 i nie mam pojęcia co to jest.
Szymek08
Forumowicz
 
Posty: 1681
Dołączył(a): 22 sierpnia 2009, o 17:18
Lokalizacja: Piła
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF+

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron