CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Postprzez skaza24 » 30 października 2010, o 23:58

Sony napisał(a):Nie ma żadnych przekłamań! Odczyt jest z czujnika ABSu i to jest prawidłowa prędkość. Liczniki u Nas zawyżają o jakieś niecałe 10km/h. Nawet z navi sobie porównać możesz ;)


No tak jak piszesz według navi zegar wskazówkowy pokazuje jakiś 5-6 km więcej, ale ten z climatronika to nieźle daje czadu :D do 70 km pokazuje jakieś 5 km/h więcej od wskazówkowego (navi 10 km/h) ale przy 120 km/h wzwyż to już dobre 10 km/h od wskazówki ( 15 km/h od navi ) .

U mnie coś to na opak ;) Wątpie aby ten na climatroniku dokładnie pokazywał
BCB 1.6 16V 105 KM

Komp: STAG-4 eko
Reduktor: AC R01
Wtrysk: HANA 2000

viewtopic.php?t=1249

Obrazek
Avatar użytkownika
skaza24
Sponsor
 
Posty: 219
Dołączył(a): 17 maja 2009, o 22:50
Lokalizacja: Pszczyna-Żory
Car:
Engine:

Postprzez Zibo » 12 listopada 2010, o 11:16

Witam, a czy ktoś włączał te kody w Toledo III, bo ja u siebie nie mogę tego włączyć, próbowałem już różne sekwencje i na tylko przekręconym kluczyku i na zapalonym silniku i podczas jazdy i nic a na wyświetlaczu jak się spojrzy pod kątem to widać napis Diagnostic, może ktoś wie jak to można włączyć przy klimie dwustrefowej.

[ Dodano: 2010-12-10, 23:36 ]
Wreszcie się dowiedziałem ale na innym forum. Trzeba wcisnąć Econ + nawiew do góry. Niestety nie mam opisu wyświetlanych wartości, szczególnie pl.
Zibo
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 8 listopada 2010, o 12:05
Lokalizacja: Łódź
Car:
Engine:

Postprzez kornat » 19 maja 2011, o 21:42

Kody Climatronic'a na 78 funkcji
http://www.leon-concept.com/dossier/climatronic/
Niestety nie w wersji PL. Jak ktoś dałby radę przetłumaczyć to fajnie by było :)
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez szymekgd » 19 maja 2011, o 21:49

W necie sa przetlumaczone, daj maila to ci wrzuce, zreszta sa na pierwszej stronie watku ... ;)
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez kornat » 19 maja 2011, o 22:15

Na pierwszej stronie są ale 61 i 72 funkcje a tu 78 akurat tyle co ja posiadam (pewnie nie tylko ja :D ).
Mój mail kornat.forum(małpa)gmail.com
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez koti » 20 maja 2011, o 09:31

kornat, wystarczy użyć google translate
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez kornat » 20 maja 2011, o 16:32

koti, już wcześniej próbowałem i przy niektórych to dziwnie przetłumaczyło np.
"cios przechowalnia czujnik stóp" "D
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez kuba88w » 26 maja 2011, o 16:01

kornat, jak chcesz to znalazłem u kolegów z LC kody po polskiemu do 76, pokrywa się z tymi po francusku ;-) kod 78 - test wyświetlacza, świecą się wszystkie segmenty, kod 77 - chyba czysty wyświetlacz bez żadnego wskazania, ale nie jestem pewien.

[ Dodano: 2011-05-26, 16:03 ]
Zajebisty jestem, napisałem posta ale nie dołączyłem linka.... zakręcony jak tampon w ... ten tego :-D
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php? ... y&start=60
Avatar użytkownika
kuba88w
Forumowicz
 
Posty: 536
Dołączył(a): 10 stycznia 2011, o 17:40
Lokalizacja: Ustrzyki Dln.
Car: Lexus IS 200
Engine: 2.0 R6

Postprzez kornat » 26 maja 2011, o 17:43

Dzięki za linka.
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez Ehelon » 29 lipca 2011, o 09:36

Witam
Od pewnego czasu mam problem z klimatyzacją podejrzewam walnięty sterownik wentylatorów ale sprawdzam jesze kody climatronica. Na climatronicu nie mam zadnych błędów ale zaywazyłem, że na kanale 20 gdzie jest podawane napięcie jakie jest podawane na sprężarce mam na samym zapłonie warotść 12 V natomiast po uruchomieniu silnika wartość wzrasata do 14,1 V. Czy ktoś mógłby sprawdzić u siebie jakie wartości wskazuje climatronic na kanale 20 ?? na samym zapłonie i po uruchomieniu silnika ??
Pozdrawiam
Ehelon
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 lipca 2011, o 22:13
Lokalizacja: Siedlce
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron