CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Postprzez Roxon40 » 29 maja 2010, o 23:39

Z tego co pamiętam to wystarczy wcisnąć przyciski cyrkulacji powietrza lub tą samą kombinację co włączasz kody na klimie. Nie bój się nic nie zepsujesz :)
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4029
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Szymek08 » 30 maja 2010, o 08:24

Włąśnie wystarczy przycisnąć przycisk cyrkulacji i wszystko powraca do normalności :-) No i jak kolega juz pisał napewno nic nie zepsujesz ;-) Ja zanim zaczalem sie tym bawić tez zadalem podobne pytanie :-D Pozdrawiam
Szymek08
Forumowicz
 
Posty: 1681
Dołączył(a): 22 sierpnia 2009, o 17:18
Lokalizacja: Piła
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF+

Postprzez sroczkin » 30 maja 2010, o 08:44

potwierdzam te kody nic nie uszkodza a zeby powrocic do ustawien klimy wystarczy wcisnac przycisk auto a jesli znow chcemy powrocic do wskazan np. predkosc wystarzcy ponownie wcisnac kombinacje
Avatar użytkownika
sroczkin
Forumowicz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 16 sierpnia 2009, o 11:47
Lokalizacja: gdynia
Car:
Engine:

Postprzez lenio » 31 lipca 2010, o 16:31

Koledzy a czy jest możliwość kasowania błędów Climatronikiem tak jak w VW ?
lenio
Forumowicz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 14:34
Lokalizacja: Kętrzyn
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez Sony » 31 lipca 2010, o 18:28

Pierwsze słyszę o takiej możliwości. Na 100% obstawiam że jej nie ma!
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6635
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez rednight20 » 15 września 2010, o 23:10

koledzy co moze byc powodem ze zaczal mi dzialac nadmuch tylko na szybe i po wybraniu obojetnie jakiej funkcji na kllimatroniku np auto nie daje powietrza do wewnatrz tylko ciagnie dalej na szybe?
Avatar użytkownika
rednight20
Forumowicz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 20 lipca 2010, o 22:24
Lokalizacja: BOLESŁAWIEC
Car:
Engine:

Postprzez kornat » 16 września 2010, o 08:57

rednight20, ciężko określić może padł panel sterowania. Sprawdzałeś błędy przez te funkcje ?
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2454
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez rednight20 » 16 września 2010, o 11:25

Błędów nie sprawdzałem-dzisiaj wszystko znowu działa jak należy a nic nie robiłem-ciezki temat:)
Avatar użytkownika
rednight20
Forumowicz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 20 lipca 2010, o 22:24
Lokalizacja: BOLESŁAWIEC
Car:
Engine:

Postprzez Kaspoll1988 » 17 września 2010, o 20:27

Wiecie co zauważyłem zę jak sie włączy funkcje 17 to ma wartość 0 jak zaczynamy ruszac to prędkość wzrasta. ale jak staniemy to nie pokazuje 0 tylko 2 km/h ja delikatnie ruszymy to pojawia sie 0. a im szybciej jedziemy tym bardziej prędkościomierz el. przekłamuje w stosunku do wskazówki. jadąc np 80km/h pokazuje 73 km/h. czym to jest uwarunkowane?? i z kąd climatronic bierz odczyt?
Kaspoll1988
Sponsor
 
Posty: 1936
Dołączył(a): 21 czerwca 2010, o 16:52
Lokalizacja: Dobczyce
Car: Seat Leon 1P
Engine: 2.0 TDI

Postprzez Sony » 17 września 2010, o 20:35

Nie ma żadnych przekłamań! Odczyt jest z czujnika ABSu i to jest prawidłowa prędkość. Liczniki u Nas zawyżają o jakieś niecałe 10km/h. Nawet z navi sobie porównać możesz ;)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6635
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron