CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Postprzez ramzes.kris » 13 lipca 2013, o 17:35

czy jest możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych climatronika?? chodzi mi o ustawienie poszczególnych wartości na czujnikach ?? jak to zrobić??
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować :)

viewtopic.php?t=6181
Avatar użytkownika
ramzes.kris
Forumowicz
 
Posty: 404
Dołączył(a): 21 marca 2012, o 01:37
Lokalizacja: Konin
Car: 1M
Engine: 1.6 16V AUS

Postprzez Marios » 14 sierpnia 2013, o 00:02

Czy ktoś może spotkał się z następującym kodem błędu: "01042 Control Module; Not Coded."? Błąd wyskakuje w module Climatronic. Klimatyzacja oczywiście nie działa. Gaz uzupełniony.
Marios
Forumowicz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 18 stycznia 2012, o 22:22
Lokalizacja: Wieliczka
Car:
Engine:

Postprzez luki32 » 8 stycznia 2014, o 15:42

Witam!
Odgrzeję trochę kotlecika
Mam takie pytanie czy gdzieś na forum jest udostępniony lub ktoś posiada opis poszczególnych wartości KANAŁÓW i co dana wartość oznacza w blokach pomiarowych CLIMATRONIKA ???
Mowa oczywiście o VAG COM 409
Pozdrawiam
luki32
Forumowicz
 
Posty: 113
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 19:42
Lokalizacja: Skierniewice
Car:
Engine:

Postprzez szakal » 9 czerwca 2015, o 21:35

kornat, czesc mam pytanko ostatnio bawilem sie climatronikiem i codami a teraz clima mi nie chlodzi jak moge to naprawic??
szakal
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 maja 2012, o 05:52
Lokalizacja: SZCZECINEK
Car:
Engine:

CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Postprzez klynna » 8 września 2015, o 18:39

A nie ma wogólę opcji by pokazał średnie spalanie na 100km ?
Avatar użytkownika
klynna
Forumowicz
 
Posty: 322
Dołączył(a): 26 lutego 2015, o 00:06
Lokalizacja: Sopot
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Postprzez rafi-rad111 » 22 listopada 2015, o 20:34

Witam. Również sie podłącze o odpowiedź, czy jest wogóle możliwe ustawienie na klimie spalania na l/100km
rafi-rad111
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 27 września 2015, o 18:46
Lokalizacja: Radom
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Re: CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VA

Postprzez Plastek » 11 stycznia 2017, o 18:49

Jeśli czujnik temperatury plynu na climatronicu pokazuje -60 to walnięty czujnik czy tylko odpięty może byćć? Problem dopiero przy gazie zauważyłem bo pozno mi się przełacza.A na desce pokazuje 90 stopni.
Plastek
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 29 listopada 2016, o 19:37
Lokalizacja: Żagań
Car: 1M
Engine: 1.8 20V

CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Postprzez Sony » 13 stycznia 2017, o 00:16

Proponowałbym sprawdzić sobie ową kwestię na VAGu zamiast na climatronicu, bo ten drugi jest tylko poglądowy.
Na jakim kanale masz takie wskazanie ?
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6605
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Postprzez Plastek » 13 stycznia 2017, o 17:06

Na 49 kanale a na 51 prawidlowo pokazuje temp silnika.Mam 78 ogolnie kanalow.Jutro jade na sprawdzenie kompem Delphi.Ale czytalem ze podobno ten czujnik nie zawsze blad pokazuje.Na zimnym silniku za 2-im razem nie chce odpalic i trza aku odpinac.
Plastek
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 29 listopada 2016, o 19:37
Lokalizacja: Żagań
Car: 1M
Engine: 1.8 20V

CLIMATRONIC CODE + oraz Diagnostic Trouble Code (kody VAG)

Postprzez Sony » 14 stycznia 2017, o 14:52

Na 51 kanale masz właśnie temp. płynu pokazaną :] Nie wiem co Ty się tak stresujesz tym kanałem nr 49 jak on nie jest w żaden sposób odpowiedzialny za temperaturę płynu.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6605
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: WojcioLRA i 1 gość

cron