[1M] Zamek drzwi

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, Roxon40, peter174

Postprzez Centek15 » 31 maja 2015, o 16:32

Roxon, wejdź na allegro i szukaj jakbyś chciał kupić ten element ze zdjęcia. Po fotkach poznasz, czy coś powinno być, czy nie. Dziwne, że są luty pod spodem, a nie ma nic na górze.
Był: 1L 2.0 8v 2E 115KM 1992r
/viewtopic.php?t=6298
Jest: 1L 2.0 16v ABF 159KM 1995r :)
/viewtopic.php?t=7999
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Centek15
Forumowicz
 
Posty: 670
Dołączył(a): 30 października 2011, o 17:55
Lokalizacja: Ruda Śląska
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 2.0 16V ABF

Postprzez DzieX » 31 maja 2015, o 20:08

Te mikrostyki działają, tylko wyciera się ten grzybek i przez to nie styka.
Seat Toledo r32 4wd DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2248
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Postprzez vwir » 31 maja 2015, o 21:25

Jak dotąd naprawiałem 3 takie zamki (wszystkie skutecznie) i wszędzie były zimne luty przy wtyczce zamka (tam, gdzie wtyczka jest przylutowana do płytki), a nie przy samych mikrostykach.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2827
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Re: Zamek drzwi

Postprzez moralez00 » 8 lipca 2015, o 18:45

Witam. Mam taki problem. Mianowicie wymieniłem zamek od strony kierowcy i wszystko było ok do puki nie wpadłem na genialny pomysł zmiany żarówki w drzwiach na led. Po tym zabiegu zamek przestał wykrywać otwarte drzwi. Co może być nie tak? Zaznaczam że skasowałem wszystkie błędy i wymieniłem żarówkę na normalną oraz sprawdziłem bezpieczniki ale to nic już nie dało. Nawet podmieniałem to podświetlenie od strony pasażera ale też nic nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł co się stało
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Uzbekistan
Car: Jakies
Engine: 1.0

Re: Zamek drzwi

Postprzez Roxon40 » 9 lipca 2015, o 11:30

Sprawdź mikrostyk zewnętrzny w zamku. To jest ten co idą do niego dwa kabelki

Wysłane z mojego GT-I9300
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4316
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Re: Zamek drzwi

Postprzez moralez00 » 9 lipca 2015, o 18:44

Niby jest ok. Jeszcze sprawdzę pod vag czy reaguje. Czyli co przez żarówkę mógł pisać mikrostyk?
Wytapane wytaparką
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Uzbekistan
Car: Jakies
Engine: 1.0

[1M] Zamek drzwi

Postprzez Cedzus » 21 września 2015, o 18:30

Kilka miesięcy temu mechanik wymieniał mi mechanizm szyby. Bardzo długo nie użyłem tego zamka (wiadomo centralny) jednak gdy przyszła taka potrzeba, wkładając kluczyk usłyszałem jakby coś spadło/wypadło, ku mojemu zdziwieniu kluczyk wyciągnąłem wraz z wkładką. Przesyłam film ilustrujący mój problem. https://youtu.be/O577VQFkfXo Jak to naprawic, czego mi tam brakuje?
Cedzus
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21 września 2015, o 17:29
Lokalizacja: Warszawa Radom
Car: 1M
Engine: 1.6 SR

[1M] Zamek drzwi

Postprzez vwir » 21 września 2015, o 20:19

Otwórz drzwi i na wysokości wkładki z boku zobaczysz czarną zaślepkę. Wyciągnij ją i zobacz, czy pod nią jest śrubka.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2827
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Re: [1M] Zamek drzwi

Postprzez Cedzus » 21 września 2015, o 22:48

Śruba jest obecna (to samo co po działającej stronie) mam tą śrubę w jakiś sposób dokręcić? Wszytsko mam kompletne?
Obrazek
Cedzus
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21 września 2015, o 17:29
Lokalizacja: Warszawa Radom
Car: 1M
Engine: 1.6 SR

Re: [1M] Zamek drzwi

Postprzez lukasz86 » 22 września 2015, o 10:05

Cedzus, włóż wkładkę i dokręć tą śrubę, jeżeli nie pomoże to mógł spaść pierścień zabezpieczający, który trzyma wkładkę.

Obrazek
Luk@sz
lukasz86
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26 listopada 2010, o 17:25
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Car: 1M
Engine: 1,9 TDI AGR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron