[ALL] Klimatyzacja

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

[ALL] Klimatyzacja

Postprzez Mad_Maxs » 4 sierpnia 2017, o 18:09

Dziwna sprawa z błędami na kompie. Raz jest ten co pisałem, innym razem znowu ta klapa, ale bez tego Open or Short to B+, teraz np. wywaliło błąd A/C switch.. Jutro na 9 jadę do serwisu i podłączą manometry, zobaczymy jak wygląda to ciśnienie w czasie jej pracy

//EDIT:
I po sterwisie, kompresor trzyma ciśnienie książkowo. Problem to jeden z dwóch zaworów rozprężnych. Jeden jest w sprężarce, drugi na grodzi. Dopóki klima zbija temp. chłodzi aż miło, ale jak zawór się zatnie, to trzeba ją wyłączyć, odczekać kilka minut i znowu włączyć (w 95% przypadków znowu zaskoczy). W ten sposób pokręciłem się trochę po mieście, cały czas mając chłód w aucie :P

Zostaje szukać serwisu klimatyzacji, który podejmie się wymiany uszkodzonych elementów :(
Obrazek
Avatar użytkownika
Mad_Maxs
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2 sierpnia 2017, o 09:39
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 AGN

[ALL] Klimatyzacja

Postprzez Mad_Maxs » 15 sierpnia 2017, o 14:34

Spotkał się ktoś z takim problemem, że klimatyzacja się nie załącza, poruszam wtyczką presostatu i nagle chodzi. Ruszam jeszcze raz i już nie... czyżby czujnik do wymiany??
Obrazek
Avatar użytkownika
Mad_Maxs
Forumowicz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2 sierpnia 2017, o 09:39
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 AGN

Poprzednia strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron